Toont alle 3 resultaten

Snooper Dashboard camera’s

 

Uitverkocht
Uitverkocht

Let op!

Het gebruik van een dashboardcamera is niet overal toegestaan. Het is verboden in Portugal, Oostenrijk en Luxemburg en u kunt daar een fikse boete voor krijgen. In Nederland moet u rekening houden met de wet op privacy dit betekend dat u uw camerabeelden niet openbaar mag maken als er personen of kentekenplaten herkenbaar in beeld komen.

Belgie: Gebruik is toegestaan maar het is verboden om opgenomen beelden waarin mensen duidelijk herkenbaar zijn te publiceren en te verspreiden.
Denemarken: Gebruik is toegestaan mits de dashcam en de kabels het zicht van de bestuurder niet verhinderen. Het is verboden om te filmen op privéterrein.  
Duitsland: Wordt geadviseerd om geen dashcam te gebruiken
Engeland: Gebruik is toegestaan maar wees bewust van de privacyregels bij het publiceren van video's
Frankrijk: Gebruik is toegestaan maar er bestaat onduidelijkheid over juridisch aspect voor gebruik in de rechtbank. Let op de privacyregels.
Griekenland: Geen wettelijke informatie bekend hierover
Hongarije: Gebruik is toegestaan maar de video's mogen alleen gepubliceerd worden als mensen niet herkenbaar zijn in beeld
Italie: Gebruik is toegestaan maar vanwege privacyregels is het niet alleen verboden om video's te publiceren waarin personen herkenbaar in beeld zijn maar is het niet toegestaan om kentekenplaten herkenbaar in beeld te zien. 
Kroatie: Gebruik is toegestaan maar wees bewust van privacyregels, ook bepaalde dingen werpen prive-terrein etc. mogen niet worden opgenomen.
Luxemburg: Gebruik niet toegestaan. Gegevensbeschermingswetten staan het gebruik van dashcams niet toe.
Oostenrijk: Het is niet toegestaan om mensen te filmen dit heeft gevolgen voor het gebruik van dashcams.
Portugal: Advies om niet te gebruiken. Alleen toegestaan als u een vergunning heeft van de Portugese gegevensbescherming.
Slovenie: Gebruik is toegestaan. Beperkingen wanneer mensen zonder toestemming worden gefilmd.
Spanje: Advies om niet te gebruiken. Gebruik moet de aandacht van de chauffeurs niet afleiden. Niet toegestaan in openbare ruimtes te filmen.
Tjechische republiek: Gebruik is toegestaan. Zicht van de bestuurder mag niet worden geblokkeerd en het is niet toegestaan om video's te publiceren zonder toestemming. 
Zwitserland: Gebruik is toegestaan. Het zicht van de bestuurder mag niet worden gehinderd. Wees bewust van de privacy regels voor het publiceren van de video's.
 
Let op!
 • Als het gebruik van een dashcam niet is toegestaan, laat de camera niet op uw dashboard staan zelfs niet wanneer hij niet in gebruik is.
 • Controleer altijd of de dashcam het zicht van de bestuurder niet blokkeert.
 • Gebruik nooit de dashcam tijdens het rijden.
 • Publiceer geen video's waarin mensen kunnen worden herkend.
 • Altijd de privacy van anderen respecteren.

Tips voor gebruik van een dashboard camera

 • Bevestig de dashboardcamera op een goed manier zodat u het beste beeld krijgt. Dit doet u door de dashcam aan de voorruit in het midden achter de achteruitkijkspiegel te bevestigen.  Zo wordt uw zicht niet belemmert en hebt u het beste constante beeldkwaliteit van de dashcam.
 • Bevestig de camera zo dat er niet te veel lucht in beeld is. De beste verhouding is 2/3 van de weg en 1/3 van de lucht.
 • Zorg dat u uw voorruit goed schoon houdt zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Een vieze voorruit zorgt voor mindere beeldkwaltieit van de dashcam.
 • Controleer de instelling van de camera of deze zichzelf uitschakelt nadat u de motor uitschakelt. De meeste dashboard camera's doen dit automatisch maar als dit niet het geval is zal de camera, als hij in de autolader zit, de accu kunnen leegtrekken.
 • Filmpjes met een duur van 4 tot 6 minuten zijn het meest ideale. Niet te kort en niet te lang. Dit is ook handig als u beelden terug wilt zoeken.
 • Haal de dashcam uit de auto als het zeer warm of zeer koud wordt overdag en/of 's nachts. In de auto wordt het vaak 2x zo warm als buiten als de zon erop staat. Ook is het beter tegen diefstal.
 • Controleer voordat u gaat rijden met de dashcam of hij in de juiste instellingen staat. Zoals de datum, de resolutie, GPS etc.  
 • Test de gevoeligheid van de G-sensor in de dashcam. Soms staat hij te gevoellig en ervaart hij enorme G-krachten bij het overgaan van een drempel of dergelijke. De G-sensor schakelt automatisch in bij een aanrijding (zeer grote G-krachten en registreert dit gelijk. En slaat dit op in een aparte map die niet overschrijfbaar is.
 • Formateer de geheugenkaar 1 x per maand bij veelvuldig gebruik. Dit is beter voor de betrouwbaarheid van het opslagen van de opgenomen beelden.  
 • U kunt met het gratis te downloaden programma VCL speler de beelden frame by frame bekijken.
 • Wilt u ook een ander apparaat laden in de auto terwijl u de dashcam gebruikt? Koop dan een duo autolader voor in de sigarettenaansteker.
Truck-navigatie gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truck-navigatie voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.