Retourbeleid

Truck-Navigatie is niet alleen een winkel waar u produkten kunt aanschaffen, aftersales is voor ons net zo belangrijk als het verkopen van een produkt. U kunt bij Truck-Navigatie dan ook rekenen op een goede garantieafhandeling. Alle door ons geleverde artikelen worden geleverd met 1 jaar standaard fabrieksgarantie, tenzij anders vermeld.

Bestellingen van Truck-Navigatie worden altijd afgeleverd inclusief faktuur. U dient deze faktuur goed te bewaren voor retourneren en garantie! Zonder faktuur kunnen er geen artikelen worden geretourneerd en wordt er op deze artikelen ook geen garantie verleend. Bewaar de faktuur dus goed.

Defect produkt binnen de garantie periode

Heeft u een defect produkt binnen de garantie periode, dan kunt u dit aan ons melden via email. U ontvangt dan een referentie nummer van ons waarmee het produkt retour kan worden gestuurd voor reparatie of vervanging.

Zonder referentie nummer zal uw product niet worden geacepteerd en zal naar u worden terug gezonden. De gemaakte verzendkosten zullen wij bij u in rekening brengen.

De volgende gevallen zijn uitgesloten van garantie:

 • Schade als gevolg van ondeugdelijk gebruik
 • Vocht- of waterschade
 • Gebroken units en kabels
 • Accu’s en batterijen

Niet tevreden met uw aankoop (alleen voor particulieren)

Truck-Navigatie handelt volgens de wet van kopen op afstand. Dit betekent dat u het recht heeft uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. De herroepingsrecht is alleen voor cusumenten van toepassing en niet voor zakelijke klanten.

Gedurende deze bedenktijd dient de koper zorgvuldig om te gaan met het product en de originele verpakking en alleen dat uit de verpakking te halen dat hij nodig heeft om te beoordelen of het product aan de verwachting voldoet.

De volgende artikelen kunnen niet geruild worden:

De volgende artikelen kunnen niet geruild of geretourneerd worden:

 • Maatwerk producten
 • Ingewisselde of ingevulde vouchers of tegoedbonnen
 • Producten die gebruikt, beschadigd of incompleet zijn.
 • Producten waarvan het zegel verbroken is.
 • Sensoren die uit de verpakking zijn geweest.
 • Screen protectors
 • SD Kaarten
 • Software

Stappenplan ruilen en retourneren

Wilt u een artikel retourneren? Dan vragen wij u het volgende stappenplan aan te volgen. Zo kunnen wij uw retournering zo soepel en snel mogelijk afhandelen.

 • Meld het door u te retourneren product (binnen 14 dagen na ontvangst datum) aan bij onze klantenservice per e-mail.
 • Download hier het herroeping formulier voor terugzending, vul deze in, onderteken het formulier en stuur deze per mail naar ons op.
 • Zodra wij het formulier ingevuld en ondertekend van u hebben ontvangen ontvangt u van ons een RMA (return merchandise authorization) nummer, dat u kunt vermelden op de terug te sturen zending, en kunt u de zending retour sturen naar het retour adres wat wij u vermelden.
  Let op! De zending dient als pakketzending met track&trace code worden terug gezonden om problemen te voorkomen.
 • Na ontvangst van uw zending, stuurt Truck-Navigatie u een ontvangstbevestiging via e-mail.
 • Wij ruilen het artikel om (indien voorradig) of storten het aankoopbedrag binnen 2 weken terug, afhankelijk van uw wens.

Retouradres

Truck-Navigatie geeft de koper het juiste retouradres zodra de retourzending is aangemeld en het herrroepingsformulier is ontvangen van de koper.

Indien het bestelde product geleverd is door een 3e partij (leverancier) zal Truck-Navigatie de koper hiervan het juiste adres vermelden.

Wat mag de koper met een product doen tijdens de bedenktijd?

Gedurende de bedenktijd dient de koper zorgvuldig om te gaan met het product en de originele verpakking en alleen dat uit de verpakking te halen dat de koper nodig heeft om te beoordelen of het product aan de verwachtingen voldoet. De koper mag het product niet daadwerkelijk gebruiken, registreren of testen als de koper nog niet weet of hij het product daadwerkelijk behoudt. Truck-Navigatie mag een vergoeding vragen als na retourzending blijkt dat het product gebruikt, geregistreerd of getest is.

Kosten retourneren

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren van het product. Het product kan alleen ongebruikt en,  indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag de ondernemer wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de kosten van het retourzenden voor rekening van de klant.

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Alle niet garantie reparaties zijn voor rekening van de klant. Het opsturen van het pakket is altijd voor uw eigen rekening en risico. Dit houdt in dat wij geen verantwoordelijkheid dragen voor schade, vermissing of anderszins.

Retour sturen van producten

Mocht u de bestelling willen retourneren, dan kan dit uitsluitend indien:

 • Het formulier voor terugzending door ons, ingevuld en ondertekend, is ontvangen.
 • Het pakket dient als pakketzending worden terug gestuurd incl. track&trace (zodat de zending gevolgd kan worden).
 • De zending voorzien is van een RMA (return merchandise authorization) nummer.
 • Deze binnen de zichttermijn van 14 dagen wordt teruggestuurd.
 • Deze in een indien redelijkerwijs mogelijk in de orginele verpakking zit.
 • Compleet en onbeschadigd is.

Indien als zodanig overeengekomen, storten wij het aankoopbedrag binnen 2 weken terug op uw rekening.

Artikelen die niet voldoen aan bovenstaande criteria blijven uw eigendom. Wij sturen de artikelen naar u terug en brengen de gemaakte kosten in rekening.

Voordat u een artikel retour zendt moet u eerst onze klantenservice op de hoogte brengen.